• BG Group
  • BG Group
  • BG Group

Autisme: Coachen van werkenden en werkzoekenden met ASS

Met een zoon die de diagnose ASS heeft was het voor mij logisch dat ik mij zou inzetten voor deze bijzondere groep. Ik heb in de afgelopen jaren bijzonder veel ervaring opgedaan op het gebied van het coachen en het begeleiden van mensen met ASS (ADHD, Asperger, ADD en/of Autisme) op de werkvloer dan wel naar werk toe.

In Nederland hebben 90.000 mensen Autisme en gelukkig heeft niet iedereen moeite met het vinden van een baan of het zich staande houden op de arbeidsmarkt.

Medewerkers met Autisme hebben een groot aantal positieve kwaliteiten. Om die kwaliteiten optimaal te kunnen inzetten, is het van belang de belemmeringen waarmee de medewerkers met Autisme kampen te signaleren en hanteerbaar te maken.

Uit onderzoek blijkt dat de grootste problemen van mensen met autisme de problemen in de omgang met andere mensen zijn, snel overprikkeld raken, moeilijk kunnen plannen, een hoge werkdruk ervaren en eenzaamheid door onbegrip en veranderingen. Al deze problemen leveren dagelijks een hoop stress op waardoor leven met autisme soms meer op overleven lijkt.

Het lastige is dat iedereen met autisme anders is en je ze dus niet over e?e?n kam kunt scheren.

Ik zie het als mijn taak om de werkzoekende te helpen en de werkgever te informeren.

Wilt u contact, klik hier.